Bananas Foster brødpudding

Bananas Foster er en dessert som består av bananer som stekes sammen med smør, sukker og kanel, før de flamberes med rom og serveres sammen med karamellsausen fra panna og vaniljeis. Desserten stammer fra New Orleans-restauranten Brennan`s, og om du ønsker å lage desserten slik den har blitt laget på restauranten siden 1951, finner du oppskriften HER. I dag er det ikke den tradisjonelle Bananas Foster som står på menyen, men en brødpudding inspirert av desserten, og om du deler min begeistring for bananer, smør, sukker, karamellsaus og vaniljeis, ja da er dette puddingen for deg!

Brødpudding er en super måte å bruke opp gammelt bakverk på, her kan du bruke f.eks loff, brioche, boller, eller det mange av oss fortsatt har mengder av i fryseboksen etter jula; julebrød. Og om banan ikke er favoritten din kan du fint utelate den slik at du får en ordinær brødpudding.

Bananans Foster brødpudding:

 • 3 egg
 • 2 eggeplommer
 • 1/4 ts muskat
 • 1 ts kanel
 • 2 modne bananer, most (se tips)
 • 1 ts vaniljesukker
 • 190 gr sukker
 • 80 gr brunt sukker
 • 2 dl fløte
 • julebrød, boller, loff eller brioche, her har jeg brukt 1 stk julebrød.

Bananas Foster saus:

 • 115 gr smør
 • 80 gr brunt sukker
 • 1 dl fløte
 • 1-2 bananer, delt i skiver
 • 3 ss rom

Begynn med brødpuddingen: 

Forvarm ovnen til 175 grader.

Ha egg og eggeplommer i en stor bolle og visp sammen til det begynner å skumme. Tilsett muskat, kanel, vaniljesukker og mosede bananer, og visp til alt er godt blandet. Tilsett sukker og brunt sukker, rør sammen.

Tilsett fløte og visp til alt er godt blandet.

Skjær brødet i terninger og tilsett i eggeblandingen. Bruk en slikkepott til forsiktig å vende inn brødet til det har absorbert det meste av eggeblandingen.

Hell blandingen i en ildfast form og la stå i 30 minutter.

Sett den ildfaste formen i en større form eller en bakepanne med høye kanter. Fyll den større formen med vann for å lage et vannbad, slik at det dekker godt opp på siden av formen med brødblandingen.

Sett formene i stekovnen og la stå utildekket i ca 1 time, til puddingen har blitt fast.

Server puddingen varm med vaniljeis og Bananas Foster karamellsaus.

Puddingen kan fint lages dagen i forveien for så å varmes opp i stekovnen på 150 grader før servering.

Mens puddingen står i ovnen lager du karamellsausen:

Ha smør og brunt sukker i en kasserolle over lav varme mens du rører hele tiden til smøret begynner å smelte inn i sukkeret, dette tar noen minutter.

Tilsett bananskivene og la blandingen putre på svak varme i omtrent 1 minutt mens du heller kasserollen forsiktig fram og tilbake.

Fjern kasserollen fra plata og tilsett rom. Tenn på romen, pass på at du ikke står i nærheten av kjøkkenvifta eller ting som kan ta fyr (les: kjøkkeninnredning; been there, done that!).

Når alkoholen ar brent ut av romen har du kasserollen tilbake på plata, fortsatt på svak varme, og tilsetter fløten. Her kan karamellsausen gjerne få stå noen minutter å godgjøre seg. Sausen kan også fint lages ferdig på forhånd og varmes forsiktig opp på svak varme før servering.

Om du ikke vil ta deg bryet med å lage karamellsaus, smaker puddingen også fantastisk sammen med en bringebærcoulis eller ganske enkelt med friske bær.

Tips: De aller beste bananene å bruke i slike desserter, er de brune, overmodne som ligger på benken og tilsynelatende er klare for søpla. For all de ikke kast slike skatter, pakk bananene inn i plast og legg i fryseboksen, bananene tiner raskt, klipp tuppen av den tinte bananen, nå kan du enkelt klemme innholdet ut av bananen og over i en skål. Bananene er nå så bløte at det er enkelt å lage en fin, klumpfri mos, perfekt for kaker og desserter!

 (Oppskrift fra Brown Eyed Baker)

Håper det smaker!

Hilsen Siv

 

Print Friendly

1 kommentar till “Bananas Foster brødpudding”

 1. Rafens sier:

  Hei!
  Så deilig oppskrift! :) Og fine bilder!
  Ønsker deg en fortsatt fin helg:)

  Hilsen
  Lotta/Rafens


XHTML: Du kan bruke disse kodene i din kommentar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>